Monuta Helpt
Monuta Helpt bij nog meer prachtige initiatieven! Lees online  |  Afmelden
Monuta Helpt
 
Monuta Helpt nieuwsbrief
mei 2017
 
Eerste aanvragen bij het nieuwe Monuta Helpt zijn toegekend
 
 
Beste mevrouw de Jong,

Sinds 1 januari van dit jaar geven wij een bredere invulling aan ons fonds onder de naam Monuta Helpt. Naast het aanvragen van financiële steun kunt u nu ook kiezen voor praktische hulp. De eerste aanvragen bij Monuta Helpt zijn inmiddels door het bestuur toegekend. Hierover kunt u meer lezen in deze nieuwsbrief, waarin wij ook twee projecten uitlichten.
 
Inhoud
  Toegekende aanvragen
  Stichting Drimmelen Connect!
  Stichting Wens in Beweging
  Agenda
Toegekende aanvragen
Op 13 april jl. kwam het bestuur van Monuta Helpt, onder voorzitterschap van Anita Witzier, weer bij elkaar. Alle aanvragen die in het eerste kwartaal van dit jaar zijn ingestuurd, werden besproken. Het bestuur honoreerde tijdens deze bijeenkomst weer tal van prachtige aanvragen. In totaal schonken we in deze eerste ronde maar liefst € 43.744,- aan 19 projecten

Bekijk alle toegekende aanvragen.
 
Stichting Drimmelen Connect!
Eén van de vele mooie aanvragen die gehonoreerd is, is het project Vluchtweg van de Stichting Drimmelen Connect!. Vluchtweg is een voorstelling die op 4 mei plaatsvond en ging over vluchten, helpers en verraders. Er kwamen verschillende actuele thema's aan bod. De toeschouwers werden in het verhaal betrokken om, na de traditionele herdenkingen, als vluchtelingen, in stoeten naar de centrale plaats in de gemeente te lopen. Vluchtweg heeft een nieuwe manier van herdenken op 4 mei, voor de hele gemeente Drimmelen, bewerkstelligd.
Stichting Wens in Beweging
Een andere mooie aanvraag is van Stichting Wens in Beweging. Zij vervullen wensen van terminale patiënten die nog een keer ergens naartoe willen maar waarbij gewoon vervoer niet meer mogelijk is. Hiervoor stellen zij twee speciaal ingerichte ambulances ter beschikking met zorgverleners. Zo kunnen de patiënten toch nog een keer naar de zee, naar de dierentuin, enz. Zij worden liggend vervoerd in een ambulance en kunnen sinds kort via een scherm achter in de ambulance de hele rit volgen.
 
Agenda
Volgende sluitingsdatum : 22 juni 2017
Bestuursvergadering       : 13 juli 2017
Monuta Helpt klusdagen : 21 en 22 september 2017
 
Blijf op de hoogte: Facebook   Twitter
 
Bezoekadres
Monuta
Schumanpark 11
7336 AM Apeldoorn
 
Postadres hoofdkantoor
Monuta
Postbus 20
7300 AA Apeldoorn
Monuta Helpt
monutahelpt@monuta.nl
(rnummer:) (sscagent:)